AVITRIMAZIN ORAL SÜSPANSIYON
İçeriği ve Etki Spektrumu

Endikasyonları
Avitrimazin Oral Süspansiyon; solunum, sindirim ve ürogenital sistem enfeksiyonlarında kullanılır. Etçi tavuklarda duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen primer ve sekunder solunum yolları enfeksiyonları, koliseptisemi, salpingitis, kolera, koriza ve stafilokok enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.

İlaç Etkileşimleri
Yapılarında para-aminobenzoik asid (PABA) içeren prokain, benzokain, bütakain gibi yerel anestezikler ve prokain penisilin G ile antagonist etki oluşturabilir. Ayrıca nikotinamid, folik asit, kolin gibi B kompleks grubundan vitaminler ile bunların öncü maddeleri olan glutamik asit, metiyonin ve valin, izolösin, arjinin, lizin ve diğer bazı amino asitler de zayıf derecelerde olmak üzere sülfonamidlerin etkilerini antagonize ederler.

Kullanım Şekli ve Dozu
Etçi tavuklarda içme suyuna katılarak oral yolla 5 – 7 gün süre ile kullanılır. Veteriner Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmemişse; Uygulanacak ilaç dozu 15-30 mg/kg canlı ağırlık/gündür. Sürü sağıtımında günlük toplam doz olarak hesaplanan ilaç miktarı her gün taze olarak içme suyu tankına eklenmelidir. Günlük ilaç dozunun 12 saat ara ile ikiye bölünerek verilmesi tavsiye edilir. Pratik dozu 35-65 ml Avitrimazin/ton canlı ağırlık/gün’dür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *