AVILINC SPT ORAL ÇÖZ. TOZU
İçeriği ve Etki Spektrumu
Linkomisinin

Özellikle gram-pozitif bakteriler ve anaerobik bakteriler üzerinedir. Bacillus sp., Corynebacterium sp., Erysipelothrix rhusiopathiae, Stapylococcus sp., Streptococcus sp. (Enterococcus spp hariç), Campylobacter sp., Actinomyces sp., Bacteroides sp. (Bac. fragilis de dahil), Clostridium perfiringes (diğer Clostridium sp hariç), Fusobacteirum sp., anaerobik koklar duyarlıdır.

Başta Klebsiella sp., Salmonella sp., Pseudomonas sp., Pasteurella sp. olmak üzere gram negatif bakteriler, Nocardia sp., Mycobacterium sp. ise dirençlidir.

Spektinomisin

Başlıca gram negatiflere etkilidir. Ayrıca bazı gram pozitif bakterilere de etkir. Başlıca Mycoplasma gallisepticum, M. meleagridis, M. synoviae, E.coli, P.multocida, Salmonella spp., N.gonorrhoeoa, Shigella spp., Strep.pneumonia, Strep. Pyogenes’e etkilidir.

Anaerobik bakteriler ve Pseudomonas spp. dirençlidir.

Endikasyonları
AVİLİNC- SPT, suda çözünen toz, etçi tavuklar ve hindi palazlarında duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen enfeksiyonların sağaltımında ve özellikle Mycoplasma spp. tarafından oluşturulan kronik solunum sistemi enfeksiyonu (CRD, airsacculitis) ve Mycoplasma sp. ile koliform mikroorganizmaların beraberce oluşturdukları CRD Complex (komplike airsacculitis) tedavisinde endikedir.

İlaç Etkileşimleri
Ampisilin sodyum, karbenisilin disodyum, metisilin sodyum, klindamisin, kaolin ve nöromuskuler blokaj yapan ilaçlar ile aynı zamanda kullanımından sakınılmalıdır. Linkomisin ile eritromisin ve fenikoller arasında ilaç antagonizmi görülebileceğinden, eritromisin ve fenikoller ile simultane kullanımından sakınılmalıdır.

Kullanım Şekli ve Dozu
Etçi tavuklarda:

Veteriner Hekim başka şekilde tavsiye etmedikçe;Kronik Solunum Sistemi enfeksiyonunun (Airsacculitis) ve CRD Complex’in (Komplike Airsacculitis) tedavisinde; civcivlere her kg canlı ağırlık için toplam 50 mg antibiyotik aktivitesi/güne karşılık gelecek şekilde, içme suyu yoluyla uygulanır. Bir günlük tedavi için gereksinim duyulan AVİLİNC-SPT miktarı (gr olarak), tedavi edilecek civcivlerin canlı ağırlıkları toplamının (kg olarak) 0.075 katsayısı ile çarpılmasıyla elde edilmiş olur. Bu miktarda ilacın 12-24 saat içerisinde tüketilebilecek kadar içme suyuna katılarak verilmesi önerilir. Hazırlanan ilaçlı su üç gün boyunca asıl içme suyu kaynağı olarak kullanılmalıdır. Tedaviye hastalığın ilk bulguları saptandığı an başlanmalı, 3 ila tercihen 5 gün tedavi uygulanmalıdır.

150 gramlık bir kutu AVİLİNC- SPT ile günde ortalama

2.000 kg canlı ağırlık tedavi edilebilir.

Hindiler(Airsacculitis’in Tedavisinde):

Veteriner Hekim başka şekilde tavsiye etmedikçe; Hindi palazlarına hayatlarının ilk 3, tercihen 5 günlük süresi içerisinde, her kg canlı ağırlık için toplam 150 mg antibiyotik aktivitesi/güne karşılık gelecek şekilde, içme suyu yoluyla uygulanır. Bir günlük tedavi için gereksinim duyulan AVİLİNC – SPT miktarı (gr olarak), tedavi edilecek palazların canlı ağırlıkları toplamının (kg olarak) 0.225 katsayısı ile çarpılmasıyla elde edilmiş olur. Bu miktarda ilacın 12-24 saat içerisinde tüketilebilecek kadar içme suyuna katılarak verilmesi önerilir. Hazırlanan ilaçlı su hayvanların asıl içme suyu kaynağı olarak kullanılmalı ve bittiğinde gerekirse normal içme suyuna dönülmelidir.

150 gramlık bir kutu AVİLİNC- SPT ile günde ortalama

10.000 ila 14.000 hindi palazı tedavi edilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *