AVILINC ORAL ÇÖZELTI TOZU
İçeriği ve Etki Spektrumu
Avilinc Oral Çözelti Tozu; her g’ında 400 mg Linkomisin Baza eşdeğer linkomisin hidroklorür içeren beyaz, açık krem renkli akışkan bir tozdur. Linkomisin polimorfnükleer nötrofillerle taşındığından Avilinc’in yangılı bölgelerde konsantrasyonu yüksektir. Avilinc pleura ve peritonal sıvı içinde yangı olmasa da difüze olur.

Linkomisin duyarlı bakterilerde ribozomların 50 S alt ünitesine bağlanarak peptid zinciri formasyonunu engeller. Özellikle Gram (+) ve anaerobik bakterilere etkilidir. Geneş etki spetrumu şu şekildedir; Staphylococcuc spp, Clostridium perfringens, Actinomyces spp, Corynebacterium spp, Bacterioides spp, Camphylobacter spp., Streptecoccus spp. (Enterecoccus spp hariç), Fusobacterium spp. ve anaerobik koklar.

Endikasyonları
Avilinc tavuklarda Gram (+) ve bazı Gram (-) bakterilerle mikoplazmaların yol açtığı hava kesesi yangısı (CRD), nekrotik enteritis, koliform enfeksiyonları ve dermatitisin tedavisinde kullanılır.

İlaç Etkileşimleri
İn vitro şartlarda linkomisin eritromisin ile antagonistik reaksiyon meydana getirmektedir. Oral kullanımda diyare kesici absorban maddelerle (kaolin gibi) birlikte kullanıldığında linkomisinin emilimi azalmaktadır. Aynı şekilde çalıştıklarından makrolit ve amfenikol grubu ilaçlarla kombin edilmesi uygun değildir

Kullanım Şekli ve Dozu
Avilinc Oral Çözelti Tozu, Veteriner Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; kanatlılarda içme suyuna katılarak oral yolla kullanılır. Farmakolojik doz: 20 mg Linkomisin Baz /kg c.a./gündür. Tedavi süresi 7 gün olup ilaçlı su her gün taze olarak hazırlanmalıdır. İlaçlı su uygulamadan önce hayvanların 2-3 saat susuz bırakılması tavsiye edilir. İlaç Kalıntı Arınma Süresi eti için yetiştirilen tavuklarda ve yumutrada 2 gündür.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *